Menu

Udtagelse fra 1.senior til ligabold

image
17. januar 2022 kl. 20:23
Tonny Brogaard, som er cheftræner for Orient GI, fortæller til LigaBold.dk om oprykningskampen i Serie 2 og holdets taktiske formåen. Oprykningskampen i Serie 2 bød, blandt andet, i efteråret på et vanvittigt comeback i kampen imellem Orient GI og Måløv BK.
Orient GI gik på vinterpause den 31. oktober med en 2-1-sejr over INVICTUS XI i Serie 2.
Sejren rundede et imponerende efterår af for Orient, hvor de i løbet af efteråret ikke tabte en eneste kamp.
Orients ubesejrede efterår gør, at de indtager førstepladsen i Serie 2 Pulje 2 her ved vinterpausen, dog på en delt førsteplads med Taarbæk IF på baggrund af deres indbyrdes opgør. Det sjællandske mandskab har derfor givet sig selv det bedst mulige udgangspunkt, før forårssæsonen starter igen den 2. april i forhold til oprykningsstriden.
Orient GI-cheftræneren, Tonny Brogaard, fortæller i et interview med LigaBold.dk om holdets stærke efterår og den forestående oprykningskamp mellem Orient GI, Taarbæk IF og Måløv BK.
Det er meget tæt i toppen af Serie 2, hvilket fire point fra Orient på førstepladsen til Måløv på tredjepladsen understreger. Cheftræneren hos Orient mener da også, at de tre nævnte hold er de bedste i rækken, og det er dem, der skal kæmpe om oprykningen.
Er I favorit til at rykke op eller er der andre, der kan blande sig?
– Jeg synes, at Taarbæk er et rigtig godt fodboldhold, og de kommer helt sikkert til at spille med om oprykningspladsen, siger Tonny Brogaard til LigaBold.dk.
– Måløv overraskede mig helt sindssygt og kørte os virkelig ud af banen i vores første indbyrdes møde. Det er det bedste hold, som jeg har mødt i Serie 2. Vi var foran 4-2 imod Måløv til det 92. minut, hvor de scorede til 4-3, og i det 94. minut så scorede de kraftedeme til 4-4. Det er det mest sindssyge pointtab, som jeg nogensinde har været med til. Jeg var derfor godt tilfreds med et point i den kamp taget kampens forløb i betragtning.
Det tegner derfor til at blive et meget spændende forår for de tre mandskaber, da det er tre virkelig gode hold. Det kan derfor hurtigt vise sig at være de helt små marginaler, der afgør kampen om den direkte oprykningsplads.
– Det bliver rigtig spændende, og man kan sige, at vintertræningerne kan afgøre hvem af os, der ender med at tage førstepladsen direkte op i Serie 1.
Klubbens geografiske placering gør, at det er svært for dem at tiltrække nye spillere. De er godt klar over i Orient, at deres placering i udkanten af København og forholdene i klubben gør det svært at tiltrække spillere, til gengæld kan de noget andet.
– Vi er ikke en klub, som kan hente spillere til, fordi vi har nogle meget kummerlige forhold. Vi har til gengæld et sammenhold og en vindermentalitet på fodboldholdet, som gør, at vi kan ryste de fleste hold, fortæller cheftræneren.
Omstillingsparate Orient
Orient havde hele tiden en forventning om, at de ville byde sig til i toppen i år efter deres flotte sæsonafslutning det seneste år, hvor de ikke tabte sæsonens sidste otte kampe. For at satse endnu mere på førsteholdsfodbolden i Orient tog de op til sæsonstarten i 2021 en drastisk beslutning.
Hvad er det, der har fungeret så godt for jer her i efteråret?
– Det, der har fungeret rigtig godt, har været bredden i truppen. Vi er en stor trup, fordi vi har nedlagt vores andethold, fortæller Tonny Brogaard.
De har derfor omstillet sig i Orient til at kunne satse endnu mere på førsteholdsfodbolden. Orient fokuserer meget på at være omstillingsparate fra kamp til kamp og egentlig også under kampene.
De skifter blandt andet ofte mellem flere forskellige formationer. Orient er derfor et taktisk stærkt hold med en træner, som kræver, at hans spillere formår at skifte fra den ene til den anden formation gnidningsfrit.
– Jeg synes, at vi er et meget taktisk hold, og vi har tre forskellige foretrukne formationer, vi gerne vil spille i, og det formår drengene at håndtere til UG. Vi har nogle kloge fodboldspillere, siger Orient-cheftræneren.
Har der særligt været en spiller som du vil fremhæve, som efterårets profil for jer?
– Eftersom at holdet er ubesejret er der jo en del, der springer i øjnene. Jeg kan nævne vores angriber, Morten Fedder Hansen, som er topscorer i rækken. Han er 43 år, så det er også lidt sindssygt, at han kan lave så mange mål, især fordi han ikke starter inde særlig ofte, men hvis jeg skal nævne en spiller, der ikke bliver nævnt så tit, så vil jeg nævne vores forsvarsspiller Christian Klibo Buur.
– Han leverer altid varen, uanset hvilken position han spiller, om han spiller venstreback eller midterforsvar i et tremandsforsvar. Han har desuden virkelig steppet op, efter at han har fået konkurrence på sin plads, siger Tonny Brogaard til LigaBold.dk.
Orient GI er derfor begunstiget af at have en række dygtige spillere til rådighed, uanset om det er i defensiven eller offensiven.
Orient GI skal nu til at forberede sig på foråret for at sikre, at de kan holde fast i oprykningspladsen. Det skal blive spændende at følge omstillingsparate Orient til foråret, og om cheftræneren har flere taktiske overraskelser i baghånden, der afgør oprykningskampen til Orients fordel.
Luk